Scurt istoric

1
In anul 2006 peisajul fotbalistic sucevean s-a imbogatit cu o noua asociatie sportiva cu denumirea A.S. Luceafarul Bucovina Suceava. Initiativa acestui proiect a apartinut domnilor Radu Ioan, Lup Marius, Murariu Ovidiu, Grosu Bogdan, Apetri Daniel si Tudosa Costica care au dorit infiintarea unui club cu activitate exclusiva pentru copii si juniori, pe principiile si strategia mult mai cunoscutului Luceafarul Bucuresti, club recunoscut la nivel national pentru modul profesionist de selectie si pregatire a sportivilor. Dupa un an de rezultate bune la nivelul juniorilor dar si de cautari atat in ceea ce priveste echipa de organizare, echipa tehnica si a locatiei unde sa-si desfasoare activitatea, clubul a incetat sa functioneze.
In primavara anului 2012 la initiativa domnului Lup Marius, profesor, antrenor la Liceul cu Program Sportiv Suceava, activitatea clubului s-a reluat prin cooptarea  mai multor sportivi dar si a unui grup de antrenori respectandu-se principiile stabilite la data infiintarii. Acest an poate fi considerat pentru Luceafarul Bucovina anul reorganizarii, modernizarii si consolidarii pozitiei pe piata cluburilor cu activitate exclusiva la nivelul copiilor si juniorilor.

logo_luceafarul_wab
Inceputul anului 2013 a adus imbunatatiri in ceea ce priveste statutul juridic,  atat de necesar pentru inscrierea in competitiile organizate de Asociatia Judeteana de Fotbal cat si de Federatia Romana de Fotbal, o sigla noua in care se regasesc  culorile cat si simbolurile reprezentative Bucovinei, o conducere executiva capabila si plina de initiativa, o echipa de antrenori competenti si dornici de afirmare si un numar impresionant de sportivi. Toti acesti pasi  transforma A.C.S. Luceafarul Bucovina Suceava in clubul cu cel mai mare potential din zona Bucovinei. Nu ne ramane decat sa confirmam prin rezultate cat mai bune in toate competitiile increderea acordata de parintii ce si-au adus cu speranta copii la clubul nostru.